Blästring


Blästring är en ytbehandling där partiklar slungas i hög hastighet och formar en yta. Hejla Skärteknik kan hjälpa er med blästring av olika ytor och material.

Vid blästring av ytor använder vi olika sorters blästermedel, beroende på vilken yta man vill skapa. Vi hjälper er att hitta rätt blästringsteknik och blästermedel som passar era behov bäst. Oavsett dina förutsättningar och behov, så hjälper vi dig att nå rätt lösning.

Vi erbjuder tjänster där vi kan blästra bort till exempel rost, färg, smuts eller olika beläggningar från material för att förbereda ytan för annan behandling. Blästring är ett väldigt effektivt sätt att slipa eller rengöra ytan på. Denna metod är även bra att använda för att förbättra utmattningsegenskaperna hos tex sågklingor, fjädrar, borrstänger och kugghjul.

Blästermedel

Det finns en mängd olika blästermedel med olika egenskaper att använda när man utför blästringen. Allt från stora till små, skarpa som runda och även naturmaterial. Vi använder oss av blästermedel med stålkulor.

Blästrings maskinerna skapar de rätta förutsättningarna medans blästringsmedlet utför det faktiska arbetet. Vi på Hejla Skärteknik vet vilka medel som ger rätt resultat till våra kunder.