Skärande bearbetning


Skärande bearbetning innebär att man, genom exempelvis svarvning eller fräsning, avlägsnar material från ett arbetsstycke. Hejla Skärteknik utför skärande bearbetning på de flesta metall-material, vilket gör oss till en flexibel och mångsidig partner för era tillverkningsbehov.

Modern Maskinpark för Effektiv Produktion

I vår moderna maskinpark kan vi snabbt och effektivt ta fram detaljer med våra olika verktyg genom skärande bearbetning. Vår avdelning för skärande bearbetning är utrustad med fyra fleroperationsmaskiner som har unika egenskaper för att tillgodose kunders specifika behov. Detta möjliggör en hög grad av precision och anpassning i varje projekt vi tar oss an.

Kompletterande Tjänster

Förutom skärande bearbetning erbjuder vi även ytbehandling som elförzinkning och målning, samt tjänster som svetsning och bockning. Detta breda utbud av tjänster gör att vi kan leverera färdiga produkter enligt kundens önskemål och specifikationer.

Expertis och Erfarenhet

Vår personal har lång erfarenhet och hög kompetens, vilket garanterar att ni får den metod och bearbetning som är optimal för just er. Vi hjälper er att hitta den bästa lösningen för era behov, oavsett om det handlar om små eller stora volymer. Tack vare vår erfarenhet och kunskap kan vi säkerställa hög kvalitet och effektivitet i alla våra processer.

Sammanfattningsvis erbjuder Hejla Skärteknik en komplett lösning för skärande bearbetning och tillhörande tjänster, med fokus på kvalitet och kundanpassning. Vi ser fram emot att hjälpa er med era projekt, stora som små.

Följ oss på Instagram för att ta del av våra projekt.

Olika sorters skärande bearbetning

Hejla Skärteknik kan erbjuda er stor variation av skärande bearbetning. Tack vare vår stora maskinpark kan vi erbjuda er hjälp med flertalet olika bearbetningar.

Hejla Skärteknik har en modern station för skärande bearbetning med flerop-maskiner som Hitachi och Haas där vi kan programmera flera moment. Vi har även en del manuella stationer med olika verktygsmaterial.

CNC-bearbetning


Fördelar med CNC-Fräsning

Med CNC-fräsning kan vi utföra en mängd operationer efter varandra, vilket innebär att vi inte behöver begränsa oss till ett moment i taget. En CNC-fräs är en datorstyrd maskin som hanterar information om vad den ska göra genom ett avancerat styrsystem.

Vad Är CNC?

CNC står för dator numerisk styrning, eller Computer Numerical Control på engelska. Detta innebär att maskinen styrs med hjälp av en uppsättning kommandon från en styrenhet. Dessa kommandon kommer normalt i form av en lista med koordinater, känd som G-kod. Genom att läsa och följa denna G-kod kan maskinen exakt utföra de önskade operationerna.

Fördelar med CNC-Bearbetning

CNC-bearbetning är idealisk när man söker komponenter av hög precision, samtidigt som det möjliggör snabb tillverkning av dessa komponenter. Därför passar denna bearbetningsmetod utmärkt för produktion av både prototyper och koncept. Dessutom är CNC-bearbetning mycket effektiv vid tillverkning av mindre, medelstora och stora serier, vilket gör den till en mycket kostnadseffektiv produktionsmetod.

Användningsområden och Precision

CNC-fräsning lämpar sig för en mängd olika tillverkningsbehov. När man behöver hög precision och snabb produktion, är CNC-bearbetning den optimala lösningen. Denna metod är mycket flexibel och kan anpassas till olika produktionsvolymer, vilket gör den till ett utmärkt val oavsett om du behöver tillverka en liten prototyp eller stora serier av komponenter.

Fräsning

När man talar om fräsning i skärande bearbetning går det ut på att det stationära arbetsstycket bearbetas av ett rörligt och roterande skärverktyg. Fräsning används till att bearbeta många olika metaller, små som stora.

Verktyget som används under fräsningen sätts fast i något som kallas för en spindel. Det är denna spindel som sedan gör att detta verktyg sitter fast och roterar. Material som vi bearbetar med fräsning är blanda annat stål, svartplåt och slitplåt. Som exempelvis Hardox och Weldox.

Borrning

Borrning är en form av skärande bearbetning som vi använder oss av här på Hejla Skärteknik. Genom denna process använder vi en borr för att skapa eller förstora ett hål i materialet. Borren, som kan ha flera skärande eggar, är ett rörligt skärverktyg som vi hanterar med precision.

Mångsidig Utrustning för Olika Behov

För att möta våra kunders varierande behov har vi flera sorters borrar och borrmaskiner. Därmed kan vi borra hål av många olikartade dimensioner i en mängd olika material. Vår breda maskinpark gör att vi kan anpassa borrningsprocessen efter specifika krav, vilket resulterar i hög kvalitet och noggrannhet.

Viktig Del av Tillverkningsprocessen

Borrning utförs oftast senare i tillverkningsprocessen, vilket gör det till ett avgörande steg för slutresultatet. Även om borrning kan verka enkelt, är det faktiskt en komplicerad operation. Därför är det viktigt att verktyget fungerar som det ska och inte körs över sin kapacitet, eftersom detta kan leda till betydande komplikationer. Vi på Hejla Skärteknik säkerställer att varje borrningsoperation utförs med högsta precision för att undvika sådana problem.

Kvalitet och Precision

Genom vår noggranna hantering av borrningsprocessen kan vi garantera att hålen blir exakta och att materialet inte skadas. Detta är särskilt viktigt för att säkerställa att slutprodukten håller hög standard och uppfyller kundens specifikationer.

Lång erfarenhet av skärande bearbetning


På Hejla Skärteknik har vi lång och bred erfarenhet av skärande bearbetning. Vi har inte bara vår stora och moderna maskinpark utan även väldigt kompetent personal som är experter på dessa maskiner.

Vår höga kompetens samt goda erfarenhet gör oss till det självklara valet för dig och ditt företag. Vi levererar produkter med såväl stora som små detaljer och alltid med samma höga kvalitet.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta oss på Hejla Skärteknik.