Skärande bearbetning


Skärande bearbetning innebär att man genom exempelvis svarvning eller fräsning, avlägsnar material från ett arbetsstycke. Hejla Skärteknik utför skärande bearbetning på de flesta metall-material.

I vår moderna maskinpark kan vi snabbt och effektivt ta fram detaljer med våra olika verktyg genom skärande bearbetning. I vår avdelning med skärande bearbetning kan vi erbjuda 4st fleroperations maskiner, som har unika egenskaper för att tillgodose kunders behov.

Vi ombesörjer även ytbehandling som elförzinkning/målning, svetsning, och bockning. Vår personal har lång erfarenhet och hög kompetens, de hjälper er att hitta den metod som är optimal för just er. Vi kan bearbeta såväl små stycktal likväl som väldigt stora.

Olika sorters skärande bearbetning

Hejla Skärteknik kan erbjuda er stor variation av skärande bearbetning. Tack vare vår stora maskinpark kan vi erbjuda er hjälp med flertalet olika bearbetningar.

Hejla Skärteknik har en modern station för skärande bearbetning med flerop-maskiner som Hitachi och Haas där vi kan programmera flera moment. Vi har även en del manuella stationer med olika verktygsmaterial.

CNC-bearbetning


Med CNC-fräsning kan man utföra en mängd operationer efter varandra istället för bara ett moment i taget. En CNC-fräs är en datorstyrd maskin som har ett styrsystem som hanterar information om vad den ska göra.

CNC står för dator numerisk styrning eller Computer Numerical Control på engelska. Det innebär i princip att en maskin styrs med hjälp av en uppsättning kommandon från en styrenhet. Normalt kommer denna kod i en form av en lista med koordinater, denna lista kallas även G-kod.

CNC-bearbetning lämpar sig bra för produktion när man söker komponenter av hög precision men även om komponenterna behöver tillverkas snabbt. Denna bearbetning är även bra att använda vid tillverkningsmetod av prototyper och koncept.

Denna bearbetning lämpar sig utmärkt för mindre, medelstora samt stora serier och är en väldigt kostnadseffektiv produktion med hög precision.

Fräsning

När man talar om fräsning i skärande bearbetning går det ut på att det stationära arbetsstycket bearbetas av ett rörligt och roterande skärverktyg. Fräsning används till att bearbeta många olika metaller, små som stora.

Verktyget som används under fräsningen sätts fast i något som kallas för en spindel. Det är denna spindel som sedan gör att detta verktyg sitter fast och roterar. Material som vi bearbetar med fräsning är blanda annat stål, svartplåt och slitplåt. Som exempelvis Hardox och Weldox.

Borrning

Borrning är en form av skärande bearbetning som vi använder oss av här på Hejla Skärteknik. Då används en borr för att ta upp eller förstora ett hål i materialet. Borren kan ha flera skärande eggar och är ett rörligt skärverktyg.

Vi har flera sorters borrar och borrmaskiner där vi kan borra hål av många olikartade dimensioner i en mängd olika material.

Borrning utförs oftast senare i tillverkningsprocessen och även om det kan verka enkelt är detta en komplicerad operation. Om verktyget inte fungerar som det ska eller körs över sin kapacitet kan det leda till betydande komplikationer.

Gängning

Hejla Skärteknik erbjuder högkvalitativa gängningsverktyg för arbeten av många olika former av gängor. Vi utför både in- och utvändig gängning, med våra maskiner samt verktyg kan man jobba på ett snabbt och enkelt sätt.

Vår kompetenta personal vet hur man på ett snabbt och effektivt sätt ska arbeta med gängning av in- och utvändig gängning. De vet betydelsen av att snabbt få bort spånen som bildas vid invändig gängning och att matningshastigheter stämmer väl överens med gängans stigning.

Läs mer om blästring

Lång erfarenhet av skärande bearbetning


På Hejla Skärteknik har vi lång och bred erfarenhet av skärande bearbetning. Vi har inte bara vår stora och moderna maskinpark utan även väldigt kompetent personal som är experter på dessa maskiner.

Vår höga kompetens samt goda erfarenhet gör oss till det självklara valet för dig och ditt företag. Vi levererar produkter med såväl stora som små detaljer och alltid med samma höga kvalitet.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta oss på Hejla Skärteknik.

Kontakta oss


Har du några frågor som rör våra tjänster, hjälper vi dig mer än gärna.
Ni kan kontakta oss via e-post eller telefon.

Adress
Hejla Skärteknik AB
Fabriksvägen 7
599 33 Ödeshög
Sverige

E-mail
info@hejlaskarteknik.se

Telefon Växel
+46 142 711 94

Madeleine Lindqvist

Order/Ekonomi
Mobil +46 70 787 11 94
E-mail madeleine@hejlaskarteknik.se

Jonny Johansson

Kvalité
Mobil +46 70 321 82 10
E-mail jonny@hejlaskarteknik.se

Leif Sabel

Planering/Offerter
Mobil +46 70 837 44 51
E-mail leif@hejlaskarteknik.se